Kulttuurikoulu ry

Kuuselan kulttuurikoulu ry  on perustettu vuonna 2021.  
Yhdistys edistää Hamarin vanhimman kansakoulurakennuksen kunnostamista ja kehittää aluetta palvelevaa kulttuuritoimintaa.  

Kulttuurikoulun verkkosivuille kerätään tietoa Hamarin historiasta ja tarinoita Kuuselan koulun sadan vuoden elämästä. Sivustolla tiedotetaan kylän tapahtumista ja palveluista sekä tietenkin koulun ympärille syntyvästä Kuuselan minitalokylästä.

Kuuselan koulu eli Haikko-Gammelbacka lägre folkskolan peruskorjataan ulkoasultaan alkuperäistä ilmettä mukailevaksi. 

Alakerran sali ja keittiö kunnostetaan taide-, kulttuuri- ja hyvinvointitapahtumia varten. Tiloja voidaan vuokrata myös juhla,- kokous- ja kurssikäyttöön.  

Kulttuurisisällön osalta kuunnellaan toiveita: Kuuselan historia koostuu kiehtovista ja  elämänmakuisista kerrostumista, olkoon sen tulevaisuuskin moniulotteinen kertomus.

Kuuselan kulttuurikoulu ry tulee palvelemaan  minikylän, Hamarin ja koko  Porvoon tarpeita. Jos sinulla on mielessä toimintaa, joka sopisi Kuuselaan, ehdota. 

Talon yläkertaan tulee työhuoneita ja ateljeetila.  
Vanhat opettajien huoneistot kunnostetaan asuinkäyttöön. Rakennuksen huonejärjestys tulee säilymään pääpiirteittäin alkuperäisenä.  Korjauksia tehtäessä neuvotellaan Museoviraston kanssa.  

Koulurakennuksen remontin on tarkoitus valmistua vuonna 2024, mutta rakennuksessa järjestetään myös sitä ennen erilaisia kursseja ja tapahtumia. Remontin vaiheista kerrotaan sekä blogissa että sosiaalisen median kanavilla.

Koulurakennus on yksityisomistuksessa, mutta yhdistys hallinnoi ja käyttää rakennuksen yleisiä tiloja. 

Kuuselan kulttuurikoulu ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys.  


Kuva: Gunnar Kronvall
Etsi